woensdag 4 april 2018

2018 Maart Terschelling

Meestal zijn we met of rond mijn verjaardag een paar dagen op pad. Ook dit jaar, en wel een midweek op Terschelling. Via mijn zusje Francie hadden we een tip voor een huisje in Midsland aan zee: Imrama geheten. Wat een beauty is dit. Rondom ramen, gelegen op een duin, met uitzicht op een duinmeer.



En we troffen het, 2 zonnige dagen en 2 bewolkte dagen. Bij aankomst op Terschelling stonden onze 2 huurfietsen klaar, en de bagage werd, gratis, naar ons huisje gebracht. Aangezien we al even onderweg waren, half 9 's ochtends vertrokken, hadden we trek. We zijn heerlijk wezen lunchen, op terras in de zon, bij een prachtig lunch-cafe'tje, het Wakend oog,  uit 1862, vroeger diende dit als wachtkamer voor de vissers.


Daarna vertrokken we naar Imrama, ongeveer 30-45 minuten fietsen, afhankelijk van de wind. Imrama ligt niet alleen mooi, maar is ook een heerlijk en comfortabel huis. Mooi ingericht, ruim, rondom ramen voor prachtig uitzicht en 2 terrassen. 



Van een ding hadden we al snel spijt, en wel dat we geen e-bikes gehuurd hadden. Wat een wind, alle dagen, de ene dag harder dan de andere, maar het was een hele klus. Was verkeerde zuinigheid van mij (ha,ha), volgende keer doen we dat zeker wel.

Wat ik het mooiste vond, was fietsen langs het Wad. Van Oost naar West en vv loopt er een fietspad langs het wad. Super gewoon, het uitzicht, alle vogels die je ziet, de kleur van de lucht en de wolken. Zeldzaam mooi. We hebben ook wel door de duinen gefietst, maar het Wad-fietspad had toch mijn voorkeur.





Net buiten West Terschelling, richting oosten, ligt Beelden uit Zee. Een groep van 6 beelden gemaakt door een kunstenaar op een punt van "de dijk". Het graniet komt van origine uit een streek op de grens van Noorwegen-Zweden. De plaatselijke duikvereniging heeft dit gedolven van de vergane boot Otto

Elk beeld heeft een betekenis:

Bolder - Bollard
Zeilen - Sails
Eilanders - Islanders
Vergaan - Perish
Wrak - Wreck
Eiland Terschelling - Island

Onderstaande foto's staan in willekeurige volgorde. Helaas was het heel nevelig, vandaar een beetje "sombere" foto's, maar ze zijn prachtig, en het is heel indrukwekkend.


 

 

West-Terschelling is een mooi dorp, zeker zoals nu buiten het vakantieseizoen. Er zijn veel leuke winkeltjes, veel horeca, en een hoop gezellige en lekker lunchplekjes.

De Walvis vond ik wel het mooiste gebouw en het mooiste plek. Uitzicht op het Wad, vanuit een prachtig gebouw met serre. Wij hebben hier heerlijk, voor vertrek met de boot naar Harlingen, zitten genieten van het uitzicht en onze thee.

Grand cafe Zeezicht ligt aan de haven met zicht op de waddenzee. Prachtig cafe, met een net zo'n mooie serre. Je kunt er ook nog eens heerlijk lunchen.


 


Zomaar wat foto's


 

Midsland

Midsland ligt op 2 km van Midsland aan zee, en was het dorp voor onze boodschappen, terrasje, lunchen etc. Op een van de ochtenden hebben we een "dorpswandeling" gedaan. Het is een heel mooi dorp, met een prachtig kerkhof en kerk, hele mooie oude huizen en straatjes. Je vindt hier alles wat je nodig hebt.







   


En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Dit keer niet met de snelle boot, maar met "de echte boot" die er 2 uur over doet. Heerlijk kijkend over de waddenzee, zelfs nog een zwemmende zeehond gezien en een tijdje op het achterdek gezeten. Genieten van het geluid van de zee en het uitzicht. Niet te lang, want die dag was het ijzig koud.

     

Harlingen

Om 3 uur waren we in Harlingen, en we hadden een plan. Eerst even door dit stadje struinen, daarna over de Afsluitdijk, met daar een uitgebreide stop, zodat ik lekker over de dijk kon lopen met uitzicht op zee, en aan de overkant nog even langs het Wad slenteren. Ergens een hapje eten, zodat we na de files naar huis konden rijden. Maar het verliep een beetje anders. De ijskoude wind trotseren hebben we, toch, heerlijk door Harlingen geslenterd. Mooi stadje met ook hier prachtige straatjes, gebouwen en grachten, leuke aparte winkeltjes, zeker het Harlingse tegelwinkeltje.

Vroeger waren er 11 tegelfabriekjes in Harlingen, tegels gemaakt van aarde uit Harlingen, tegenwoordig komt deze uit de Achterhoek, waar dezelfde soort aarde in de grond zit als in Harlingen. De medewerkster in de winkel vertelde ons er vanalles over, en we mochten door het hele pand struinen, tot en met de ruimtes van de ovens en de droogrekken.


 


 

In de Wijnhandel van Dolgaard & Zoon hebben we ons heerlijk opgewarmd. Prachtig cafe.


Rond 5 uur wilden we op weg naar de Afsluitdijk, maar hoorden bij het wegrijden op de radio dat "heel noord Holland" vast stond met files. Balen natuurlijk, maar beter vermijden, dan in de files staan.
Dus ging onze tocht via Zuid West Friesland en de Flevopolder naar huis. Ook een mooie rit, maar ja. Heerlijk uitgewaaid van onze midweek kwamen we weer thuis. De Waddeneilanden smaken altijd naar meer, dus tot een volgende keer.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten