maandag 30 oktober 2017

2004 - heden Merards, Bourgogne

In Merards, provincie Nevers, regio Bourgogne, hebben vrienden van ons een fermette. Een lang gerekte boerderij, met grote schuur, tuin/terras voor de deur en aan de overkant van het weggetje: het weiland. In het weiland staat nu ook een Yurt, deze is vanaf 2018 ook te huur. Het huis zelf kun je ook huren. Is geschikt voor 4-6 personen, en van alle comfort voorzien. Mocht je interesse hebben, kan ik je met Bix en Erik in contact brengen. 
Merards is 1 straat met in hun stukje straat, nog 3 andere huizen. In het begin waren die alle drie nog bewoond, nu in 2017, zijn er nog twee andere permanent bewoond.





Regio Nevers is een prachtig deel van de Bourgogne. Niet te druk, maar een aantal mooie plaatsjes in de buurt. We hebben heel wat keren genoten in bovenstaand huis, onlangs nog een lang weekend (okt 2017), samen met onze vrienden, maar ook 2 weken zelf onze zomervakantie hier doorgebracht. Zouden maar een weekje blijven, maar beviel zo goed, dat we de vouwwagen naast het huis hebben laten staan, en hier lekker op vakantie bleven i.p.v. kamperen.
En als het dan heerlijk weer is, prachtige zonsondergangen, heerlijk relaxt een wandelingetje door "het dorp" maken, kan een mens alleen maar denken: het leven is hier als God in Frankrijk.


Rondom het huis

 


 

Ook werd er wel eens geklust. Bix en Erik hebben het als een "bouwval" gekocht en helemaal super mooi gerestaureerd. Maar zo nu en dan moet er nog iets gedaan worden, bomen zagen, hout kappen, iets schilderen etc. Met altijd natuurlijk een uitrust moment!


 

 

Tips "to do" in de omgeving van Merards:

Nevers:

Prachtige oude stad, gelegen aan de Loire. Er is een geweldige cathedraal, waar je, als je gelukt hebt, de orgelspeler kunt horen, als hij aan het oefenen is. De heilige Bernadette van Lourdes heeft de laatste 15 jaar van haar leven in Nevers gewoond. Verder zijn er natuurlijk nog diverse prachtige kerken, het paleis, overblijfsel van vestingswerken en natuurlijk de prachtige oevers van de Loire.

            

         
Het is een heerlijke stad om doorheen te slenteren, beetje shoppen, terrasjes pakken, hapje eten etc.

 
     
Gorges de Narvau:
Wie Bourgogne zegt, zegt water. Behalve dat het er regelmatig regent, is het een prachtig, groen, sappig gebied, heb je er ook een prachtige Gorge.

 
 
Je kunt hier heerlijk langs de rivier wandelen, over de stenen klauteren en genieten van de rust, de stilte en het geluid van het water.

Moulins Engilbert:
Een prachtig oud markt stadje. Rivier en kanaaltjes, oue markthal, heerlijk plekje om doorheen te slenteren en een middagje (of ochtend) door te brengen.

                                         


                       



Canal du Nivernais:

Dwars door de provincie Nevers stroomt het Kanaal van Nivernais. Een "plat" stuk Bourgogne, waar het verder zo glooiend is. Je kunt hier langs fietsen, wandelen, of met een bootje op varen.



                  


Isenay:
Boven op een heuvel ligt het gehucht Isenay. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het dal van de Nievre.


                                        


Decize:
Een kleine stad, vlakbij Merards, gelegen aan de rivier de Loire, hier kun je bootje varen. Het heeft een knus centrum met mooie gebouwen, straatjes, winkels, terrasjes en restaurants.




              




Autun:
Prachtige oude stad. Mooi centrum met een prachtige oude passage, stadje waar je heerlijk kunt shoppen, slenteren, terrasje pakken of gaan uit eten.







Uiteraard is er in deze regio nog veel meer te zien en te doen, dan dat je zojuist gelezen hebt. Er zit maar een ding op: GAAN!

En zomaar wat foto's van diverse mooie plekjes in de omgeving:


             

      

                                               









   























Geen opmerkingen:

Een reactie posten