dinsdag 5 oktober 2021

2021 Update logeeradressen Sicilie

In het blog van 4 maart 2015 vind je diverse huisjes die wij tot nu toe gehuurd hebben. Maar er is een update nodig, want sinds dat blog zijn we nog op andere plekken op Sicilie geweest. Namelijk in de regio Patti (noord oost Sicilie) en in de regio Sciacca (zuid Sicilie). En ik vermeld nog aantal andere logeermogelijkheden in de regio Castel di Tusa. Heb er niet gelogeerd, maar sommige wel gezien en over gehoord.

Ook op deze plekken hebben we fijne huizen gehad.

Patti Marina: Villa Chelia: huis van Susanne Falkenberg en Massimo Longo Aderno. Dit huis kun je bewonderen op de website: www.sizilia.it. Het persoonlijke e-mailadres van Susanne is susanne.falkenberg@web.de. Susanne reageert heel snel op je mails en zij en ook haar man zijn erg vriendelijke mensen. Susanne is Duitse en Massimo Siciliaan. Beiden spreken Duits en dat is voor mij wel handig, want ik spreek maar een beetje Italiaans.

Het is een grote villa waar Susanne en Massimo op de bovenste verdieping wonen. De begane grond is verdeeld in 2 appartementen met eigen entree. Een kleiner en een groter appartement. Wij hadden het grootste appartement gehuurd. Rondom de villa is een groot, deels overdekt, terras. Er is een prachtige grote tuin (ommuurd), met mooie bomen en planten en een geweldig grote "familie" landschildpadden. Super schattig. Het huis ligt aan de weg langs de zee, je steekt over en je bent op het strand. Op loopafstand heb je een bakker, supermarkt, cafe's en restaurantjes. Je kunt hier dus veel te voet doen.


Het huis is groot en comfortabel. De eigenaren geven je alle privacy en dat is wel fijn. Wij waren de 1ste 5 dagen de enige huurders, daarna kwam een echtpaar in het kleine appartement. Ofschoon je geen last hebt van elkaar, zie je elkaar wel als je op het terras zit, ofschoon de zitjes "gescheiden zijn". 

We hebben het er heerlijk gehad, maar als we weer naar deze regio gaan, zoek ik een ander huis. De reden is het verkeer op straat, niet super druk, maar ik ben nogal moeilijk qua geluid. En ik logeer ook liever in een huis met tuin dat "helemaal van onszelf is". Ben nogal gesteld op mijn privacy. Uitzondering hierop is Villa TerraMare in Castel di Tusa, maar met Giacomo zijn we bevriend, en het appartement ligt zo dat je het idee hebt dat je er alleen bent.

Voor meer foto's en van deze villa en de regio, ga naar blogpost Noord Oost Sicilie 2019.

Sciacca: dit jaar, 2021, gingen we voor het eerst naar zuid Sicilie. Vanwege alle Covid maatregelen hebben we pas 3 weken voor vertrek hier een huisje geboekt. Niet in Sciacca zelf, maar in de Contrada Foggia. Dit is op een kleine 10 minuten rijden van het centrum van Sciacca. De route er naar toe hoefden wij niet te weten, want mijn nichtje Jasmijn woont in Sciacca en was al voor ons op "vooronderzoek" geweest. Zij heeft ons ook naar het huis gebracht, was wel heel relaxt.

Via Vrbo hebben we dit huis ( woning nummer #8830552) gevonden. Website www.vrbo.com. Dit is een bemiddelings-website. Je doet de aanvraag via hun en daarna heb je rechtstreeks contact met de eigenaar: in dit geval Francesco Paolo Di Lorenzo. Dat verliep heel prettig via mail. Snelle antwoorden op mijn vragen etc. Wij kregen van hem het telefoonnummer van de heer D'Anna, hij is degene die je ontvangt en de sleuteloverdracht doet. De heer D'Anna spreekt vloeiend engels, soms wel makkelijk voor mij met mijn krakkemikkige Italiaans. 

Het huis ligt in een rustige woonwijk, met een kleine speeltuin tegenover het huis. Ook staat er fitnessapparatuur in, dus je ziet er ook volwassen die er komen sporten. Einde middag en in het weekend was het soms wel wat lawaaierig van de kinderen, maar dat stoort niet, vind ik.

Het huis met grote tuin is ommuurd, er is een parkeerplaats op het terrein. Het is een groot huis met 3 slaapkamers en 2 douches, apparte keuken, grote woon-eetkamer. Het is een comfortabel huis. De plafonds zijn hoog, de kamers groot. 1 Minpuntje: 1 douche heeft een super kleine douchecabine. Zelfs ik, ben maar 1.60 m en niet super dik, kon mij met moeite bewegen in deze cabine. Gelukkig is de andere doucheruimte groter. Behalve douchen en slapen waren wij alleen maar buiten. Het was die week erg heet, maar gelukkig heeft de tuin genoeg schaduwplekken. Het was er heerlijk vertoeven. De tuin is het mooist aan dit huis, vind ik. Prachtig aangelegd met veel geweldig mooie bomen en planten, diverse grote terrassen, bbq en (koud water) buitendouche. Af en toe wel lekker voor de verkoeling. Als we weer naar Sciacca gaan, huren we dit huis opnieuw.

Op loopafstand zijn 2 pizzeria's waar je kunt gaan eten e/o afhalen. Een supermarkt is op 5 minuten rijden, waar ze ook vers brood verkopen. Daarnaast zijn er diverse grote supermarkten in Sciacca en op weg naar het centrum zijn er diverse bakkers, slagers en groenteboeren.

Voor meer foto's van dit huis en de regio kijk op blogpost Sciacca & Castel di Tusa oktober 2021.

Na 2 1/2 jaar niet meer in Castel dit Tusa te zijn geweest, bleken er wat nieuwe logeermogelijkheden te zijn. Ik wil er een paar noemen.

Castel di Tusa: Wij maakten via Pino (onze verhuurder en vriend van Casa Canale) kennis met Concetta Distefano. Een zeer vriendelijke en gezellige vrouw uit het dorp. Zij heeft midden in de dorpskern, op loopafstand van het kasteel van Castel di Tusa, de zee en het strand , een huisje: Casa Isabella, in de Via Costello 13, Castel di Tusa. Het ligt in een rustig straatje en is een mooi oud huis. Het heeft geen tuin, maar wel een balkon met zeezicht. Verder kun je te voet naar de supermarkt, slager, cafe's, restaurants en het strand. Ook wel eens fijn om de auto te kunnen laten staan. 

Het huis bestaat uit een aparte keuken met wasmachine, een badkamer met ruime douche, een grote slaapkamer en een eet-woonkamer. Het huis heeft hoge plafonds en is gedecoreerd door de man van Concetta. Je kunt haar bereiken via whatsapp/sms 00393662800219 of via Instagram #cetty_gianni. Zij heeft geen website, maar verhuurt aan kennissen, vrienden of via via, zoals ik het nu aan jullie doorgeef. Hieronder een paar foto's voor een eerste indruk.


  

Vlakbij 'ons Casa Canale" ligt ook Agriturismo Poggio Aureo. Het ligt prachtig, 2km buiten het dorp. Het is een groot prachtig complex met zwembad. Vrienden van ons hebben het een aantal jaren geleden bekeken en vonden het allemaal erg mooi om te zien.

ART Hotel: aan zee, in het centrum van Castel di Tusa ligt ART Hotel. 11 van de kamers zijn ingericht door 11 verschillende kunstenaars. Wij hebben een tour door het hotel gehad en ze zijn geweldig mooi. Allemaal zeer divers. Het is zowieso een geweldig mooi gebouw en het ligt gelijk aan het strand. Heb er nooit gelogeerd, dus hoe het bevalt weet ik niet. 

Tus'Hotel: een groot hotel aan de rand van het dorp. Veel faciliteiten, zwembad, massage, gym, restaurant. Wij hebben hier nooit gelogeerd, alleen gedineerd. Zeer vriendelijk echtpaar Angelo en Maria zijn de eigenaren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten