woensdag 4 maart 2015

Adressen van "onze huisjes" op Sicilie

Logeertip Noord Sicilië:

Ik probeer zo goed mogelijk de juiste websites bij te houden waar je de huizen kunt huren. Maar mocht je er niet uitkomen, dan app of sms (0031648831458) of mail (r.plitscher@hotmail.com) je mij maar. Ik heb van alle verhuurders de prive e-mailadressen en de telefoonnummers.

Mocht je interesse hebben om Casa Canale of Luna Rossa te huren ga dan naar:
http://abnb.me/EVmg/GdRecoC9KD voor Casa Canale
http://abnb.me/EVmg/OSIH52F9KD voor Luna Rossa 
portomarina@tiscali.it of g.alfieri@ymail.com zijn de e-mailadressen van Pino Alfieri “onze huisbaas”. 
Wij huren altijd Casa Canale: een 2 persoonshuisje net buiten de bebouwde kom van Castel di Tusa, afgesloten terrein met grote tuin, zwembad (en een buitendouche met warm en koud water) en 180 graden zeezicht en diverse terrassen. Het huis heeft een douche-toilet en daarnaast een woon-slaapruimte. Er is een goed 2 persoonsbed, een eethoek, een goed ingerichte keuken met espressomachine. Het is eenvoudig, maar mooi ingericht en heel netjes. Casa Canale is een prachtig plekje: het paradijs voor mij.
In het dorp Castel di Tusa verhuurt Pino een appartement Luna Rossa, gelegen aan de SS113, geen super drukke weg, maar als je buiten zit hoor je natuurlijk wel verkeer. Prachtig appartement (nieuwbouw sinds 2012), met alle comfort en groot dakterras met zeezicht. Op 5 min loopafstand van restaurants, zee, (kei)strand, kleine supermarkt, station en terrasjes. Als je Pino mailt geef onze namen door Enrico e Maria (onze Nederlandse namen vinden zij te lastig) uit Roosendaal. Maakt hij een mooie prijs voor je. Je kunt zowel Casa Canale als Luna Rossa ook per nacht huren. Mocht alles bezet zijn, dan zal Pino je helpen met het vinden van andere accommodaties. Hij kent alle eigenaren die op de site magicasicilia staan persoonlijk.
Op de abnb-site kun je meer foto’s van Casa Canale en Luna Rossa zien.



Ook in Castel di Tusa te huur: Casa TerraMare:
Mail rechtstreeks: naar Giacomo: giacobat@gmail.com en zeg dat je dit emailadres van mij hebt gekregen. Het appartement ligt zo'n 300-400 meter van Casa Canale vandaan. Giacomo, neef van pino, heeft een gedeelte van zijn vakantiehuis verbouwd tot appartement. Giacomo zelf woont in Rome, maar is natuurlijk ook regelmatig hier in Castel di Tusa. Het appartement is zodanig gelegen dat je ruime privacy hebt, en elkaar niet hoeft te zien als je dat niet wilt. Sinds 2015 in gebruik, dus alles nieuw. Comfortabel appartement met woonkamer-open keuken, ruime slaapkamer en badkamer, giga groot terras met zeezicht en klein balkon (2 personen) met 180 gr zeezicht. Op het grote terras heb je bij wind uit land wel last van het geluid van de snelweg, gelukkig is die niet druk, dus valt het meestal mee. Als je op het balkon zit, heb je echter geen last, dus daar zaten wij meestal. Heerlijk plekje. Het appartement ligt op een afgesloten terrein waar nog 2 andere huizen liggen, eentje wordt permanent bewoond door de moeder van Pino (zie hierboven) en het andere huis is van Cris, broer van Pino. Maar dit wordt niet permanent bewoond, is zijn 2e huis, of zoals dit ook hier heet, casa a campagne

Casa TerraMare:


Logeertip regio Etna:
Via onderstaande link kom je op de site waar Villa Barbanera te huur wordt aangeboden:
http://www.mediavacanze.com/case-vacanze-zafferana-etnea/00064602000/ of mail rechtstreeks naar Giovanni Messina: info@villabarbanera.it. Meer foto's vind je daarop. 
Villa Barbanera ligt in Flery, een gehucht dat bij Zafferana Etnea hoort. Het ligt aan een doodlopende weg en de tuin is omheind en heeft een toegangspoort. Het is een huis voor maximaal 8 personen, er zijn 4 slaapkamers, beneden een badkamer met toilet, 2e toilet boven, grote woonkeuken, woonkamer en groot overdekte verranda. Daarnaast een grote tuin met diverse mogelijkheden om in te gaan zitten. Giovanni is een super gastvrije man, die ook een beetje Engels praat. Soms wel erg handig. Het ligt goed gelegen om de Etna, Catania, Randazzo, Bronte etc te gaan bekijken. Helaas hadden wij (mei 2015) matig tot slecht weer, en gaan in 2016 terug. 



Logeertip Zuid West Sicilië: 
Hieronder link naar het huis van Maria en Franco dat wij gehuurd hebben:
Maria en Franco Grazia Campo: e-mailadres: mariacampo@libero.it
Maria en Franco zijn geweldig aardige, vriendelijke en behulpzame mensen. Wij waren er in 2014 voor het eerst. Mooi ruim huis, gemeente Camemi, met uitzicht over de zee (in de verte), rustig gelegen en volledig en goed uitgerust. Het vrijstaande huis ligt aan een doodlopende weg, naast het vakantiehuis van Maria en Franco. Totale privacy, Dit huis kunnen wij zeer aanbevelen. Als je contact met hen opneemt, geef dan door dat je deze tip van ons hebt (Henk en Rianne uit Roosendaal/Nederland). Als we deze regio nog eens bezoeken, zullen wij dit huis zeker weer boeken. Van hieruit kun je alle baroksteden makkelijk bereiken, incl. Syracuse.





Logeertip Noord West Sicilie:
Hieronder de link en e-mailadres van Lorella en Alberto, eigenaren van Villa Sara in Contrada Fraginesi, gemeente Castellammare del Golfo. 
http://www.mediavacanze.com/case-vacanze/77449 en e-mailadres villasara2013@libero.it 

Op Sicilie wonen geloof ik alleen maar aardige mensen en super aardige mensen. Lorella en Alberto zijn ook zeer aardig en behulpzaam. Villa Sara is een groot huis, met een begane grond en een souterrain. Er kunnen in het totaal 10 mensen slapen. Op de begane grond zijn 2 ruime slaapkamers, een woonkeuken en een badkamer. Beneden zijn ook 2 ruime slaapkamers, woonkamer en badkamer, met nog een aparte uitgang naar buiten. Buiten is een grote prachtige tuin, met verranda, zwembad, sinaasappelbomen (waarvan je mag plukken en eten). Prachtig uitzicht, aan de ene kant de bergen, andere kant de zee. Het ligt in een gehucht met veel vaste bewoners en 2e huizen van Italianen, op 5 (auto) minuten van zee. Prachtige omgeving waar veel te zin, zie artikel Noord West Sicilie, mei 2017. In 2018 gaan we weer terug, want het huis is heerlijk en de omgeving prachtig. We zijn nog niet uitgekeken.


                                                   




Geen opmerkingen:

Een reactie posten