dinsdag 3 maart 2015

2010: een nieuwe liefde: Sicilie


Voor alle foto's kopieer onderstaande link:


Mijn 1e liefde is Frankrijk, en deze liefde zal nooit verdwijnen. Maar sinds 2010 is er een grote nieuwe liefde bij gekomen: Sicilie en dan specifiek Casa Canale in Castel di Tusa, Noord Sicilie. 

Per toeval vonden we dit paradijs op aarde. Een klein huisje net buiten het dorp, gelegen op een heuvel, met 180 graden zeezicht. 

Huisje is klein, maar van alle gemakken voorzien, omringd door een grote, omheinde, tuin, met bomen, bloemen, struiken, diverse terrasjes en een warm + koud water douche. Sinds 2010 komen we elk jaar 2 of 3 weken terug naar " ons " plekje. Niet alleen het huisje en het plek heeft ons hart gestolen, maar ook de familie Alfieri en de mensen uit het dorp. Pino Alfieri is de eigenaar van Casa Canale en een geweldig gastheer. Hij zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt, geeft je tips over waar je naar toe moet, welke restaurants heerlijk zijn etc. Naast Casa Canale heeft hij ook een geweldig mooi appartement, Luna Rosso, te huur in Castel di Tusa zelf. Luxe en van alle gemakken voorzien, een dakterras, midden in het dorp, op loopafstand van strand, zee, restaurants, winkel, station. Samen met zijn vrouw Nunzia, zijn broer Cris heeft hij een " snackbar" Porto Marina aan de Via Nazionale in Castel di Tusa. Dit is de oude kustweg tussen Palermo en Messina. Het woord snackbar doet vermoeden dat het een fritetentje is, maar niets is minder waar. Je kunt er 's ochtends vanaf 6 uur ontbijten met heerlijk zelf gemaakte Italiaanse croissants, gevuld met confiture of ricotta, gemaakt door Cris. Je kunt er zelf gemaakt ijs en granita's eten en tussen de middag genieten van een volle vitrine met heerlijke gerechten gemaakt door Nunzia. Naast alle gerechtjes in de vitrine zijn er meestal ook nog 2 pasta's waar je uit kunt kiezen. 


Bijvoorbeeld zoals hierboven pasta met pistachenotensaus, mmmmmmmmmm.
En als klap op de vuurpijl zijn er in het weekend zelf gemaakt taartjes, Cris is echt een super bakker. 

Bij het ijsmaken en de lunchbereiding krijgen ze hulp van Epy, ook helpt hij in de zaak. Met z'n vieren runnen ze deze tent en verwennen hun gasten met al dat lekkers. Als het fris is kun je gezellig binnen zitten, maar meestal zitten wij buiten en genieten van de zee die je in de verte ziet liggen. 
Ik neem jullie de komende pagina's mee op reis door Sicilie. Tijdens de afgelopen jaren hebben we al e.e.a. gezien en van genoten.                                                                                        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten