maandag 23 maart 2015

Vervoer naar en op Sicilie

Na ooit een keer met Ryanair gevlogen te hebben, was dat voor ons gelijk voorbij. Wat n gedoe. Wij vliegen al jaren via Brussel Zavetem met Brusselsairlines :
(http://www.brusselsairlines.com/nl-nl/). Zeker als je vroeg boekt lage prijzen. Meestal vliegen wij, rechtstreekse vlucht naar Catania of Palermo, voor E250,-/E280,- voor 2 personen heen en weer (inclusief 23 kg incheck bagage p.p.). Is niet echt duurder dan Ryanair, tenminste als je daar ook inchekbagage hebt. Met alleen handbagage is Ryanair natuurlijk vaker goedkoper. 
Verder gaan er ook vluchten via Thomas Cook, AirItalia en Ryanair naar Sicilie. Er zijn 4 luchthavens op Sicilie: Catania, Palermo, Trapani en Comiso. 
We bekijken altijd welke vlucht het goedkoopst is, of naar Catania of naar Palermo. Vanuit Catania is het ongeveer 2 uur en een kwartier en vanuit Palermo ongeveer 1 1/2 uur naar Pino/Casa Canale. Vorig jaar vloog een vriendin van ons op Trapani (vanuit Brussel Charleroi) en dat is ongeveer 2 uur en een kwartier naar Pino/ Casa Canale. Prijs, reistijd etc is natuurlijk altijd een afweging.
Op beide vliegvelden kun je een auto huren. Wij regelen dat altijd vanuit Nederland. Heb al via diverse maatschappijen een auto gehuurd: Sunnycars, SicilybyCar, Europecar, AutoEurope, Hertz. Ook hier geldt: zoeken naar de goedkoopste aanbieder, met de beste verzekering. Aanrader voor Sicilie is wel dat jij je auto allrisk verzekerd. Een nadeel van de Sicilianen: ze rijden als "gekken". Elke auto heeft wel deuken e/o krassen. Gemiddelde prijs voor 3 weken, inclusief allrisk verzekering en 2e chauffeur is tussen de E750,- en E850,-. Ook hiervoor geldt vroeg boeken loont. Goede reis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten