zondag 18 oktober 2015

2014 Bretagne, Morbihan

Moulin La Garenne huurden wij in juli 2014. Een watermolenhuis in het binnenland van Bretagne, Morbihan vlakbij het stadje La Faout gelegen. Eigendom van de 2 broers Bakker, gevonden via Marktplaats. Kijk via onderstaande link:
http://www.marktplaats.nl/a/vakantie/vakantiehuizen-frankrijk/m770138476-vakantiehuis-bretagne-watermolen-te-huur.html of mail: dirkjanbakker@craftlean.com



      

Nog nooit eerder via Marktplaats gehuurd, en ik vond het best spannend, is toch anders dan via een verhuurderssite, voor mijn gevoel. Maar alles klopte, de werkelijkheid was net als op de foto's, misschien nog wel mooier, zeker als de zon scheen. De route was goed beschreven, de sleutel lag zoals per mail afgesproken met Dirk Jan op z'n plek, binnen stonden overal bosjes bloemen/ hortensia's uit eigen tuin en een heerlijke fles wijn met leuk welkomsbriefje lag voor ons klaar. Dat we in de stromende regen aankwamen..... nou ja, daar kon natuurlijk niemand iets aan doen. Het laatste stuk van onze reis was echt dramatisch, het goot zo enorm, dat je af en toe geen hand voor ogen kon zien. Van de buitenkant van het huis zagen we dan ook niet zoveel toen we aankwamen, maar binnen vonden we het gelijk prachtig. Het woongedeelte van het watermolenhuis ligt in het midden van 3 panden. Het meest rechtse deel is de oude molen, ook hier zijn nog slaapplaatsen (in het totaal kun je er met wel 12 mensen slapen denk ik), het meest linkse deel is ook een woonhuis, hier woont een gezin met 2 kinderen. 


                Woonkeuken           



















entree, met links de woonkamer en rechts de woonkeuken.





Ik geloof niet dat we ooit zo'n goed gesorteerde keuken hebben gehad. Werkelijk alles was er, tot en met oestermessen aan toe. Geweldige creuset pannen bijvoorbeeld, prachtig brocante serviesgoed, de afwas kon je doen met uitzicht op de tuin en de rivier. Prachtig!



Een mooi ingerichte woonkamer met kachel, die hebben gelukkig niet nodig gehad in juli. Verder waren er 4 slaapkamers en een badkamer met ligbad. En alles even mooi ingericht, echt met zorg en smaak. Voor ons 2tjes natuurlijk een joekel van een huis, maar we vonden het zalig.

En dan hadden we natuurlijk nog de immense tuin. Prachtig terras, bbq en heerlijke ligstoelen bij de rivier. Helaas hebben we die maar heel af en toe kunnen benutten. 
Een nadeel was dat je om het huis moest heenlopen om er te komen. En doordat we best vaak regen hadden, en dan met heel ons hebben en houden weer terug moesten, hebben we ook vaak voor het huis gezeten. Hier stond ook een heerlijk zitje, en gelukkig was het geen drukke weg, maar je hebt daar natuurlijk wel last van het verkeer.
De keren dat we achter het huis in de tuin zaten hebben we echt genoten van het geluid van de rivier, de vogels en het zoemen van de insecten.
Toevoeging december 2016: Sinds dit jaar kun je binnendoor naar de achtertuin. Super fijn dat je niet meer buitenom naar de tuin hoeft te lopen.


                   

                                            

Als je bovenstaande foto's ziet, snap je toch wel hoe prachtig het daar was. We kunnen het dan ook iedereen aanbevelen. En als het weer tegen zit, heb je natuurlijk het heerlijke ruime huis waar je kunt zitten.

Tips om te gaan doen en/of te gaan bekijken: La Faout:
Dit was het dichtsbij gelegen stadje waar de bakkers, slagers, supermarkten, cafe's en restaurants waren, op 8 km van Moulin la Garenne gelegen. Hieronder ons stamcafe'tje, zoals je ziet goed gelegen als het markt was. Konden we heerlijk mensen kijken, onder het genot van koffie en pastis.



       

Ook was er op een dag het feest van de brandweermannen. Parade, feest in de oude markthal en 's nachts als afsluiting vuurwerk.


        

Pointe Trevignon:


Dit kasteel is particulier bezit en wordt ook nog permanent bewoond. Het ligt op Pointe Trevignon. Kan een mens meer wensen???




Pointe Trevignon is een heel klein gehucht, dat eigenlijk alleen bestaat uit een grote boulevard-straat langs de zee. Hier vind je winkels, cafe's en restaurants. Toen wij er begin juli waren was het niet eens druk, ook niet op een warme dag. Dat gaf een heel relaxt gevoel, voelde daardoor ook niet zo toeristisch aan. Het is een prachtig plekje met geweldig botenhuis, vissersboen, de vuurtoren, het kasteel, de keien, de vele meeuwen, de immens prachtige zee en de super mooie wolkenpartijen.


         
St.Barbe:


Vlakbij ons watermolenhuis lag de kerk en kapel St. Barbe di Fiacre. Prachtig plek in de middle of nowhere. In een bijgebouwtje is een cafe'tje en expositieruimte. Bij mooi weer een heerlijk terras waar je kunt genieten van de serene stilte van dit mooie plekje.

Quimperle:


Een echt mooi Bretons stadje. Hier kun je heerlijk slenteren door alle kleine straatjes, langs de rivier, hier en daar een terrasje pakken of in de prachtige markthal de groenten, vlees, fruit en vismarkt bezoeken.


       


                                      


Monts D'Arree:
     
Het hoogste punt van Bretagne

Gourin:


      

Lac du Bel Aire

      

Een prachtig meer, vlakbij ons watermolenhuis. Hier kun je watersporten, er is een camping, een cafe'tje met een terras met het mooie uitzicht over het meer.

St. Fiacre:
In dit kleine dorpje ligt een geweldig prachtig kerkje. Zelden zo mooi gezien.




         

Typische Bretonse straatjes en huisjes in St. Fiacre:


       

Pouldu:



        

Doelan:



Het wordt vast eentonig, maar Doelan is een prachtig gelegen vissersdorpje. Langs de baai zijn diverse terrasjes, waarvan je geweldig uitzicht hebt.

          

Plouneour Menez:


          

la Roche du Diable:

In het binnenland ligt een prachtig stukje "natuurgeweld": La Roche du Diable. Via een geweldig mooi pad naar beneden, loop je naar de rivier, waarin keien oh zo groot liggen.




 



 

Guemene sur Scorf:
Ook weer een mooi klein stadje in de buurt van ons watermolenhuis:


                    


           

Langoed Trgarantec:



       

Het landgoed heeft ook een prachtige tuin:


             


Abdij van Langonnet: dat was onze buurman. Een prachtige abdij, gelegen op een geweldig mooi afgelegen plekje.


                                                  


 















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten