maandag 12 oktober 2015

2015 Sicilië in september

Castel di Tusa:












Dit jaar hadden we het geluk dat we in september nog een keer naar Sicilië zijn kunnen gegaan. Helaas niet naar Casa Canale, dat was bezet, maar naar het appartement van Giacomo, een neef van Pino. Zijn appartement, casa TerraMare, ligt zo'n 500 meter van casa Canale vandaan. Het maakt onderdeel uit van Giacomo's eigen huis, maar heeft eigen private ingang. Verder liggen er op dit terrein nog 2 huizen, een waar de moeder van Pino en Cris woont, en het 2e huis van Cris. De ligging van de huizen is zodanig, dat de huizen "elkaar niet zien". Totale privacy voor alle drie dus. Daarnaast is het hele terrein omheind en ligt aan een doodlopende weg, dus privacy is hier zeer gewaarborgd. Het appartement is net nieuw en van alle gemakken voorzien. Woonkamer, keuken ineen, grote slaapkamer en grote badkamer. Een immens terras aan zij- en achterkant appartement en bij de slaapkamer een klein balkon. Vanuit het grote terras heb je zeezicht en zicht op de tuin van Giacomo. Vanuit het balkon heb je 180gr zeezicht. Heerlijk dus. Nadeel is wel dat je op het grote terras bij wind uit land, last hebt van de snelweg die er vlakbij is. Gelukkig is het er nooit echt druk. Op het balkon hoor je de snelweg praktisch niet. 

Casa TerraMare:


 

Montalbano en Tindari:
De eerste dagen van onze vakantie was Porto Marina gesloten. Jammer, maar daardoor had Epy wel vakantie en zijn we met hem, Catherina, zijn vrouw, en hun 2 kinderen, Margherita en Maria, een dagje op stap geweest. Zij hadden het dagje gepland, incl lunchplek, en het werd een geweldig gezellige dag. Montalbano is een prachtig middeleeuws dorp gelegen in binnenland. Mooie smalle straatjes, prachtige kerken en een mooi kasteel.

 

Na een overheerlijke lunch ging de reis naar Tindari, een plaatsje boven op een berg, vlak aan zee. Hier is het santuario van de zwarte Madonna. Een bedevaartsoord voor vele Sicilianen, en vooral voor vrouwen die een kinderwens hebben.



Na een heerlijke en gezellige dag waren we aan het begin van de avond weer terug in Castel di Tusa.
Epy, Catheria, Margherita en Maria Constanza-Patti

Gangi:
In het binnenland van het Madoni park ligt Gangi. Een prachtig middeleeuws stadje, boven op een berg. De route er naar toe is al prachtig, via de kloof van Tiberio en San Mauro Castelverde. Bijna geen verkeer, en dat is maar goed ook, want het wegdek is giga slecht. Zulke grote gaten in het wegdek, dat je soms niet goed weet hoe zal ik hier nu eens langs rijden. Maar de uitzichten zijn zo adembenemend mooi dat je het slechte wegdek voor lief neemt. 




Gangi is prachtig gerestaureerd en via allerlei smalle straatjes en trapjes waan jij je in een andere tijd. 



    


Na een tip van een café eigenaar, gingen we bij trattoria San'Anna lunchen. Een mooi restaurant met in de " kelder"  een prachtig klein eetzaaltje. Een super vriendelijke ober ontving ons hier. Hier kregen we de beste antipasto ooit!!! Op advies van de ober namen we een dagmenu voor 1 persoon (antipasto, primo en secundo) , die we samen zouden delen. Gelukkig, want anders waren we na de antipasto al moeten stoppen. 
Hier volgen een aantal gerechtjes die we kregen, kon gewoon niet alles onthouden, zoveel was het:
Kaas, worst, ham, brood, ricotta, polpette, arancine, melanzane, bruschette, carpaccio, frittatta etc. Daarbij kregen we nog een pan kikkererwtensoep met geroosterde broodstukjes. De soep vonden we niet zo lekker, maar wij houden gewoon niet van kikkererwtensoep. Alles werd prachtig opgediend, en smaakte overheerlijk. Zo'n overheerlijke uitgebreide antipasto hebben we nooit eerder op. Deze trattoria wordt in volgende vakanties zeker weer bezocht. Hierna volgde een (primo) heerlijke pasta met een saus van stukjes worst in tomatensaus, daarna (secundo) varkensfiletlapjes in gepureerde paprikasaus. Maar tegen die tijd zat mijn buikje zo vol, er kon alleen nog een kopje koffie in. De koffie en Henk z'n likeurtje (van het huis) konden we lekker buiten op het prachtige terras opdrinken. 



Nebrodi:
Een dagtochtje het Nebrodi ontbreekt eigenlijk nooit in onze vakantie. Het is zo'n prachtig natuurgebied met boven op de berg, als het helder en onbewolkt is: uitzicht op de Etna. Helaas dit keer geen Etna, het was boven op de berg 10 gr, nevelig, en niet helder dus. Ondanks dat was het er prachtig, het is een zeer bijzonder plekje. 




Via Ignazio weten we dat er zwarte zwijnen wonen (ooit eentje gezien), en de dag dat we er nu waren, hadden we enorm veel geluk. 2 keer kwamen we een groep van 7 zwijnen tegen. Vlakbij de weg, de 1e groep ging er als een haas vandoor, maar later zagen we nog een groep en die stoorden zich helemaal niet aan ons. Volwassen exemplaren en "kinderen" liepen heerlijk te scharrelen, op zoek naar voedsel. 



En of dat nog niet genoeg was kwamen 3 geiten tegen, net als de zwijnen op zoek naar voedsel; een geslaagd tochtje was het weer.


Tocht langs de kust vanuit Patti mare naar Capo d'Orlando:

Aangezien ik niets liever doe dan langs zee rijden, met regelmatige stops, gingen we weer een middagje een stuk van de SS113 rijden. Via de snelweg naar Patti, vanuit daar naar de SS113 en naar het zuiden rijden. Eerste stuk viel tegen, erg vervuild strand, maar gelukkig dat was maar even. Vanaf Saliceto werd het weer prachtig. Hier zijn we ook gestopt en op terras met uitzicht op zee, hebben we heerlijk koffie gedronken.




Daarna door naar Capo d' Orlando:


Paddestoelen:
Cris was een dag niet te zien in Porto Marina, en wat bleek: hij was op paddestoelen "jacht". Hij kwam terug met 2 prachtig gevulde manden met overheerlijke paddestoelen. Helaas voor ons hebben wij deze niet meer kunnen proeven, want de dag na de pluk gingen wij weer terug naar huis. 



Wolken:
Op eerdere foto's in een van de blogs over Sicilie, hebben jullie al veel foto's gezien met uitzichten. Nu heeft Henk een aantal (vind ik) geweldig mooie foto's van wolken gemaakt. Deze wil ik graag met jullie delen.




       













Geen opmerkingen:

Een reactie posten