zondag 18 oktober 2015

2014 Mers les Bains, grens Picardie-Normandie

In oktober 2014 waren we een weekje in Mers les Bains. Een prachtig stadje op de grens van Picardie en Normandie. We hadden hier een mooi appartement gehuurd in een zijstraatje van de boulevard. 
Kijk voor meer informatie op:http://www.homeaway.nl/vakantiewoning/p1020304a of mail naar Marie Odile Gignon: gignonduboc.marie@free.fr.

Het is een mooi en net appartement en Marie Odile is een super aardige gastvrije vrouw. Er is een woonkamer met open keuken, een ruime slaapkamer en een badkamer. Het ligt op de 1e verdieping, vanuit de erker, waar heerlijke stoelen staan, heb je zeezicht. Helaas heeft het geen balkon, maar wij waren er in oktober,dus dat was niet zo erg. 

Mers les Bains is een mooi stadje met een prachtig Quartier Proteges, een beschermde wijk dus. Prachtige gedecoreerde huizen, zowel langs de boulevard als in de zijstraatje.
      
Dit stukje Picardie heeft ook krijtrotsen, waar je heerlijk op kunt wandelen. 's Avonds zijn de krijtrotsen verlicht en verspringen de kleuren van het licht. Dit heeft een bijzondere uitstraling. We hebben hier heerlijke dagen doorgebracht, lekker geslenterd door Mers les Bains, Treport, en het stadje Eu. Verder lekker gewandeld over de krijtrotsen. Heerlijk uitgewaaid dus. We hadden bijna de hele week mooi weer, met een regen dag. 


Op de boulevard had men in de stoeptegels reliefs gemaakt, die 's avonds ook verlicht werden. Was leuk om te zien.

Verdere tips om in deze omgeving te gaan doen/ te gaan bekijken:
Le Treport:
Le Treport ligt aan de andere kant van de riviermonding, hier kun je vanuit Mers les Bains naar toe lopen via een loopbrug. Le Treport ligt gedeeltelijk boven op een krijtrots. Via een funiculare kun je gratis naar boven.

Er is een prachtige vismarkt, mooie straatjes met winkels, restaurantjes en cafe's.

Eu:
Het prachtige marktstadje ligt iewat het binnenland in, niet ver van Mers les Bains. Helaas hadden we die dag gedeeltelijk heel slecht weer, maar ondanks dat, zeker de moeite waard.

Ault en Hourdel:
Via een prachtige route langs de kust en over kleine weggetjes zijn we ook naar Ault en Hourdel geweest. Ault ligt "aan" een krijtrots, waar je prachtig zicht op de zee hebt. Hourdel ligt aan een baai, een natuurgebied met prachtig zicht en een "ligplaats" voor zeehonden


Hier heb ik in een heerlijk restaurantje een geweldige scheldieren maaltijd op:

Ziet dat hierboven er niet prachtig uit, en daarbij was het meer dan overheerlijk!!!

Hierna ging het door naar de baai van Hourdel:
Het is een dorp van niks, maar gelukkig wel een cafe/restaurant met terras zeezicht. Hier kun je zoals wij deze middag, heerlijk in het zonnetje zitten. Het is hier aan de baai een walhalla van zeevogels en zeehonden. De zeehonden zie je zwemmen, maar ook liggen ze op de zandbanken te rusten. Geweldig gezicht, helaas wat ver weg om ze op de foto te zetten.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten