woensdag 30 augustus 2023

2023 Restaurant en café tips zuid Sicilië van Marsala tot de Turkse Trappen


Mazara del Vallo

Caffé Gabe: een klein, kleurrijk ingericht, restaurantje midden in de stad, met een keuken-mix van Siciliaans en Midden Oosten. Gevarieerde keuken, die heerlijke smaakt, en dan ook nog gezellige bediening. Doordat er een paar keer vanalles gesloten was, hebben we hier 2 keer geluncht en 1 keer 's avonds gegeten, en daar was niets mis mee.

Osteria Sapor Di Vino: gelegen aan de Lungomare. Prachtig restaurant met en mini binnentuin-vijver, waarom heen de tafels staan opgesteld. Traditionele, maar verfijnde keuken met een aantal verrassende gerechten. Heerlijk.

Torretta Granita

Café Casa Azul: een van de 2 café’s in Torretta Granita, maar met het mooiste terras aan zee dat je kunt bedenken (vind ik). Daarbij hele aardige bediening, lekkere taartjes en ijsjes. Lunchen kun je er ook, een broodje of zo, maar dat hebben wij hier nog niet gedaan.

Sciacca

Trattoria La Buona Forchetta: midden in het centrum, vlakbij Porto Palermo, vind je dit restaurant. Nicola zwaait de scepter in de keuken en is tevens eigenaar (en neef van Enzo). Traditioneel Siciliaans eten, was heerlijk en super gezellig. 

Cola Peche: super mooi restaurantje in het centrum van Sciacca. Overheerlijk eten, echt smullen, en super vriendelijke bediening. Ravioli met schelpdieren en limoensaus, semifreddo pistachenoten, torentje spaghetti met garnalen

Osteria Commensale: een gezellig en klein eethuis, ook hier super aardige bediening. Eenvoudige maar overheerlijke gerechten.

Murphy's: "Ouderwets, bruin eetcafé. Giusi, een van de eigenaren maakt meer dan heerlijke hapjes, en 1 dag van te voren kun je ook pasta bestellen. Zelf heb ik alleen de hapjes, "aperitivo" genoemd, geproefd. Zoals de aperitivo peche, aperitivo veggi en aperitivo misto. Allemaal zalig, een aperitivo bestaat uit 7 verschillende hapjes.

Balicaffe: in het centrum, tegenover het grote plein en de zee, vind je dit café, met terras met uitzicht op plein en zee, maar aan de achterkant is er nog een terrasprachtig gelegen op de binnenplaats van het gemeentehuis. Heerlijk plekje voor als het heet is, want hier heb je schaduw. Je hebt hier heerlijke koffie, broodjes, koekjes, mini taartjes en een super aardige vrouw achter de bar.

Scandaglia: ijssalon en café, maar ook zoetigheden, zoals koekjes, mini taartjes, maar ook broodjes. Achter een prachtige ijzeren poort, op het grote plein, ligt dit cafe. Je zit hier 1ste rang, met uitzicht op zee en de oude haven. Het is ook hier weer allemaal heerlijk.

Café Garibaldi: in een van de smalle straatjes van het centrum van Sciacca. Super vriendelijk man achter de bar, Antonio. Heerlijke koffie, wijn of borreltje en bij de koffie krijg je soms een heerlijk stukje zoet (koekje, stukje cake of zo).

Café SanAngelo: ook gelegen aan het plein, met 1 terras in de zon en 1 in de schaduw. Ook hier kun je heerlijke koffie drinken, ijsje of granita eten. En stilletjes genieten van de discussies van de "oude mannen" die zich hier verzamelen om bij te kletsen.

Café Dante: ligt net buiten het centrum, vlakbij de oude haven. Lievelingsplek van Jasmijn en Enzo voor een zondagochtend ontbijtje. Leuke meisjes/dames, heerlijke broodjes, taartjes, ijs etc.

Café Rossi: in het centrum, vlakbij het postkantoor, vind je dit café-ijssalon. Hier heb ik het meest heerlijke pistache-ijs ooit gegeten. Ze hebben er 3 soorten pistache-ijs, vraag me niet naar het verschil, want dat weet ik niet meer. Weet alleen dat het overheeeeeeerlijk was. 

Hereaclea Minoa:


Lido Garibaldi: een half uurtje rijden van Sciacca, gelegen aan zee, in Heraclea Minoa. Prachtig restaurant met uitzicht op zee en de "krijtrotsen". Het wordt misschien saai, maar ook hier weer overheerlijk eten. Echt smullen. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten