woensdag 30 augustus 2023

2023 Restaurants en café tips Oost Sicilië van Catania tot en met Taormina


 Randazzo

Agora: een restaurant in een oud palazzo, met een prachtig terrasje onder de boog.
we hebben hier heerlijk gegeten, o.a. antipasti misti. Te veel om op te noemen, maar alles even lekker. De ober was allervriendelijkst en kwam steeds weer met nieuwe gerechtjes. Na de maaltijd bood hij ons een plaatselijk drankje aan, 3 verschillende smaken.

Zafferane Etnea

Trattoria E Tipico:Het wordt saai, maar ook hier heerlijk geluncht, ik geloof dat je op Sicilie nergens niet lekker kunt eten. Klein zaakje, met zicht op de keuken. Het werd al snel wat drukker en menig klant was hier eerder geweest, zo te zien aan de reacties met de vrouwelijk ober en de kok.

Ucria

Trattoria La Rocca: op de weg van Randazzo naar Capo d'Orlando. Hier geen kaart, maar gewoon keuze uit een paar dingen. Heerlijke gerechtjes als antpasto misto, kazen, worst, warme gevulde groenten etc. Het was zoveel en zo heerlijk dat ik al spijt had van mijn primo, die kreeg ik echt niet meer op. Een specialiteit was castrate, iets waarvan wij niet wisten wat dit nu precies zou zijn. Het was verrukkuluk, heerlijk mals en smaakvol. Later horen we dat er op Sicilië veel castrate gegeten wordt, en dat is  gecastreerd lam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten